witam ponownie. od dzis zmiana w diecie. trzeba ciac wegle, nie ma wyjscia. teraz wyglada to tak: dzien treningowy: 1. jajecznica-3 jaja ok200g, pomidor ok240g, ser zolty30g, oliwa z oliwek10g 2. salatka-kurak100g, pomidor120g, ogorek100g, oliwa z oliwek10g, orzechy wloskie20g 3. kasza gryczana100g, kurak150g, pomidor120g, ogorek100g, oliwa z [...]
[...] tymi grupami większych istotnych różnic. W końcu, odkryłem powód. Okazało się, że szczury na gotowanej karmie nadal otrzymywały enzymy z nieprzewodzianego przez ze mnie źródła. Ww. szczury zjadały własne odchody zawierające enzymy wydalane przez własny ustrój. Wszystkie odchody włącznie z odchodami ludzkimi zawierają enzymy, enzymy które [...]
[...] Aminokwasy Aminokwasy proste dodałbym do posiłkowo. Moje propozycję to I posiłek, II posiłek, III posiłek. 6:00 110g owsianki 1 jajko na miękko Mała ilość białka, brakuje źródła zdrowych tłuszczy, zabrakło również warzyw lub też owoców produktu alkalizującego. Posilki w szkole: 10:00 6 kromek chleba razowego z żółtym serem i poledwicą. To samo [...]
[...] nerkami ? Dlaczego problemy? Nerki mają się dobrze :D może źle napisałem bo to były podane wartości z kalkulatora kcal, czyli białko ze wszystkiego. A z samego białka jako źródła to idzie: 1kg piersi, 170g Wheya, 30-40g EEA/BCAA. w dni bez treningu lekko mniej bo około 55-60g białka na porcje czyli około 350g białka nich by było. A waga na [...]
[...] dawka niebezpieczna dla wątroby? Ja bym się trzymał łyżeczki dziennie :) Nie powiem Ci konkretnie nic na ten temat, bo stężenie kumaryny jest bardzo różne w zależności od źródła. Więcej niż 2-3g nie ma za bardzo sensu z dietetycznego punktu widzenia, bo już te 3g zapewniają prawie 100% zaspokojenie zapotrzebowania na przeciwulteniacze (patrząc [...]
niepoprawny mail zawsze mozna poprawic w opcjach ;) skoro jestes totalnie zielony polecam zainteresowac sie tym programem, proawdzonym przez specjaliste w dziedz. kulturystyki: http://www.sfd.pl/temat104858/ oraz jako lektura obowiazkowa : http://www.sfd.pl/temat36416/ na silownie radzilbym sie zapisac odrazu, wiadomo nikt odrazu nie przenosi [...]
[...] źródło białka jakie masz to proch i jajka. Trochę mało. Ilość białka może być przy treningu siłowym. Pilnuj żeby było w przedziale 120-130. Tłuszcze podbij do 60 (różne źródła i roślinne i zwierzęce), reszta węgle. Co do treningu nie chodzi o to, że błędny, zły itp. Ale z tego co pisałaś to chcesz trochę redukować tak? To tak na logikę - [...]
[...] nam bakterie (do krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych) stymulowac może ich namnażanie co jest zaletą. Z błonnikiem zachowac nalezy umiar i starannie dobierać jego źródła. Nigdy nie zalecałem nielimitowanego spozycia włókna pokarmowego. Gluten stanowić może problem w wypadku pewnej częsci naszej populacji (wiekszej niż sądzono do [...]
Ile kasy tygodniowo lub miesięcznie wydajesz na żarcie? Przyznam Ci, że nie liczę tego. W dni bez treningu mam zawsze więcej białka, aniżeli w dni treningowe. Dla lepszej regeneracji i ten sposób się sprawdza. W dniu nóg zawsze mam sporo białka przed treningiem. Co do węgli : lubię urozmaicać ich źródła, głównie dlatego, że lepiej się czuję.
Jak ułozyc własną diete, by była dobra i skuteczna w naszej przygodzie z kulturystyką. Takie pytanie jest coraz czesciej zadawane na roznych forach, a odpowiedz jaką najczesciej uzyskujecie to "poczytaj podwieszone" nie tędy droga drodzy uzytkownicy, kazdy z nas był początkujący i wiedział jak trudne jest zrozumienie tych [...]
[...] białka się później może jakoś w glukoze zamienić czy coś ? hmmm Dokładnie tak ;) nadmiar białka zostaje przeszktałcony w glukozę w procesie glukoneogenezy. Aczkolwiek różne źródła podają różne zapotrzebowanie na białko (oczywiście mowa tylko o osobach nie używających AAS czy peptydów). A te ilości oscylują od 1,5 do 2,8g/kgmc. Zależy jeszcze [...]
[...] 13 g tłuszczy 78 g węglowodanów 4 posiłek ok godz 19 Chleb żytni pełnoziarnisty 2 kromki (ok80g) Ser twarogowy półtłusty(ok150g) jogurt naturalny olej lniny warzywa 429 kcal 34 g białka 12 g tłuszczy 45 g węglowodanów Przed snem białko z wodą lub mlekiem:) oliwa /nie jedz cały dzien chleba, są lepsze źródła - kasza, ryz, makaron, owsiane
[...] się wyłącznie mieszaniem białek wynika po prostu z zazdrości i frustracji, że są oni jedynym producentem w Polsce, a reszta musi je kupować ze sporym narzutem. Wiem od źródła, że jeden z krajowych potentatów mieszająco-pakujących, na wieść o rozpoczęciu produkcji WPC, natychmiast zaoferował pakowanie, ale pod swoim szyldem. Na szczęście [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
kura w 100 g surowa ma ok 21 bialka, a po ugotowania zrodla podaja ze ok 30-32. zawsze jak waze przed obrobka 100 g to po ugotowaniu robi sie polowa. wiec 50 g piersi gotowanej bedzie mialo ok 40 g bialka? czy sie poprostu wytraca do 30 g? wiekszosc osob wazy przed obrobka , wiec jak zwaze 100 g cycka z 21 g bialka to niezaleznie ile bedzie wazyc [...]
[...] bo stestowałem wczoraj orbitreka i nie czułem żadnego dyskomfortu przy nacisku. Dietka ustawiona plus minus na BTW 210/65/260 (dla ułatwienia licząc tylko bezpośrednie źródła i białko tylko zwierzęce), w DNT będzie trochę mniej białka bo wypadnie szejk potreningowy. Wychodzi 2800-2900 w DT. Z supli będzie kreatyna, omega 3, lecytyna, [...]
[...] w nich zawartych. Zaliczamy je do kalorii! Lecz białka z produktów roślinnych nie wliczamy w owe 2-2,5 grama na kilogram masy ciała!'' Też wliczam tylko pełnowartościowe źródła i tutaj moje pytanie czy tak samo jest z piersią z kurczaka , 100 g , 100 kcal B 20 T 2 W 0. Wliczamy do ogólnej kaloryczności diety 100 g , doliczamy białko do owego [...]